Daha önce PVC ya da bilinen adıyla Pimapen kullanılan balkonlar ya da pencere ve kapılarda bu tür bir sorunla karşılaşmadığınız için cam balkonlarda da böyle bir sorunun olabileceğini düşünmezsiniz. Cam balkon sistemlerini pvc ürünlerinden ayıran en önemli fark; hareketli sistemler olmasıdır. İstediğiniz de açıp kapatabildiğiniz, her bir kanat camını dilediğiniz konumda tutabildiğiniz bu sistemin yalıtımı pvcler kadar güçlü olmayacaktır. Çünkü pvc sistemler uygulandıkları konuma bir kez takılır ve sabitlenir. Cam balkon sistemleri sürekli hareket etmek üzere tasarlanmıştır.

Bu tür bir uygulama yaptırmak için araştırmalara başladığınız zaman ilk öğrendiğiniz bilgilerden bir taneside mutlaka montajın kaliteli ustalar tarafından yapılması gerektiğidir. İşte neden kaliteli bir usta kullanmanız gerektiğinin cevabıda burada yatmaktadır. Çünkü en kusursuz binada bile balkonlarda 1 ya da 2 cm eğimler ya da yükseklik farkları olabilmektedir. Oysa cam balkon sistemi bir bütün olarak ve düz hazırlanmak zorundadır. Bu eğim ve açıklıklar ise silikon, mastik ya da çeşitli dolgu malzemeleri ile kapatılmaktadır. Bu kapatma işlemlerinin düzgün yapılması tamamen işçilikle alakalı olup, eğer düzgün yapılmazsa balkonunuz içeri su sızdıracaktır.

Ayrıca bu kapatma malzemelerinin kaliteside oldukça önemlidir. Serbest piyasada artık her ürünün birden çok kalitede ve fiyatta muadilleri bulunmaktadır. Düşük kalite bir silikon da zamanla özelliğini kaybedip su sızdırmaya başlayacaktır. Mastik ise sadece dolgu malzemesidir. Her hangi bir yalıtım fonksiyonu bulunmamaktadır. Bu haliylede silikona göre fiyatları daha uygundur. Pek çok cam balkon firması mastik ya da alt kalite silikonlar kullanarak maliyetlerini düşürme yoluna gitmektedir. Bu tür firmaların uyguladığı cam balkon sistemleri ise su almaya oldukça müsaittir.

Kapatma ve izolasyon hatalarının yanı sıra cam balkonlar fitil adını verdiğimiz her bir camın kenarında yer alan malzemelerden de su alabilmektedir. Eskiden sıkça kullanılan plastik fitiller bu tür su sızıntılarının birinci nedenlerindendir. Çünkü plastik fitiller zamanla sararır, sertleşir, kırılır ve özelliğini kaybeder. Bu durumda da bu fitillerin arasından içeri su sızması kaçınılmazdır.

Son yıllarda sıkça kullanılan alüminyum fitiller ise bu sorunu büyük ölçüde ortadan kaldırmıştır. Fakat yine işçilik sorunları bu tür malzemelerinde su sızdırmasına neden olmaktadır. Uygun yere uygun özellikte ve açıda fitillerin uygulanmaması, fitillerin boylarının kısa olması gibi imalat hataları maalesef balkonunuzun içeri su almasına neden olacaktır.