Ankara Cam Balkon

Ankara Cam balkon sistemleri artık çok popüler! Bütün bu yaygara ne için? Geleneksel ferforje korkulukların nesi yanlış?

Cam balkon sistemleri Haritada Balkon Sistemleri koydu! Aşağıdaki soru ve cevaplarda, Ankara Cam Balkon Sistemleri Ltd. Şti. Müdürü Enker Cam Balkon, balkon sistemlerinin özel sisteminin tüm doğru kutuları işaretlemesinin neden olduğu cam korkuluklar ve balkonlardaki mevcut trendler hakkında biraz bilgi veriyor.

Neden herkes cam balkon ister?

“Sanırım insanlar camın mükemmel bir ürün olduğunu, darbe ve streslere karşı koyacak kadar güçlü olduğunu, estetik olduğunu ve neredeyse tüm diğer materyalleri birlikte tamamladığını fark ettiler.”

Alüminyum Fitil

Yani ferforje raylara üstün bir ürün olduğunu mu düşünüyorsun?
Tabii cam balkonlara doğru önyargılıyım. Bununla birlikte, bazı özelliklerin geleneksel ferforje çelik işiyle tamamlandığını ancak daha genel anlamda, insanların camın temiz görünümünü tercih ettiğine ve metal işlerin bir kısmının benim için tadıma çok benzer bir “kafes” olduğuna inanıyorum. .

Camlı bile birçok seçenek var, değil mi?
Evet, kesinlikle var. Orada birçok farklı ürün, tedarikçi ve sistem var.

Sadelik için cam balkonlar için üç kategori olduğunu söylemek isterim:

Çok kalın cam kullanan ve dikey metal direkleri kullanmayan yapısal cam sistemleri.
Camı tutmak için “cam kelepçeler” veya “pabuç” kullanan sistemler gönderildi. Bu tip bir cam balkon genellikle her metrede bir dikey direk ve balkon köşelerinde olacaktır.
Üçüncü kategori, kendi kategorisine sahip bir kategoriye sahip olan benzersiz ve özel sistemimizdir. Cam balkon sistemimiz bazı durumlarda dikey destek olmadan uygulanabilir ve gerekirse çok sık olmamalıdır, bu her iki metrede birdir. Dikey elemanlar mevcut olduğunda çok temiz ve kaygan, “Mickey mouse” kelepçeleri veya pabuçları yoktur.
Şimdi kafamı karıştırdın, ne? “Yapısal Cam” ???
Yapısal cam, camın “yapı” olduğu anlamına gelir. Buradaki cam, sadece bir panel olarak değil, yapı olarak ve yapısal bir üye olarak kullanılmaktadır. Yükler, insanlar, rüzgar ve basınca karşı gerçek direnç cam tarafından ele alınmaktadır. Cam, bir kanalın içine sabitlendiği veya kelepçelendiği tabandan dirseklidir.

Yapısal camın ana avantajı, her durumda dikey direk gerektirmeyeceğidir; ana olumsuzluklar, hem ağırlık hem de yük açısından yapı üzerinde büyük bir baskı oluşturması ve elbette diğer sistemlerden çok daha pahalı olmasıdır.

Ankarada bir projeye sunduğumuz bazı yapısal Cam Korkuluk resimleri gösterilmektedir. Dikey gönderilerin bulunmadığını unutmayın.

Bu, şirketinize çok benziyor mu?
Bazı durumlarda bizim cam korkuluklar herhangi bir yazı gerektirmez. Bu durumlarda çerçevesiz cam korkuluklara çok benziyorlar.

Cam korkuluk ürününü neden yapısal camdan ziyade öneriyorsunuz?
İlk önce benim işim de bu; ama müşteri geribildirimlerinden ciddi şekilde, sistemimizin fiyatının, yapısal cam maliyetinin yarısı ile üçte biri arasında olduğunu öğrendik, ancak sonuç çok benzer. Ancak sadece maliyet faktörü oynamaktadır. Bir başka önemli husus ise bakım ve cam panellerin gelecekte değiştirilmesidir. Bu, yapısal cam ile çok zordur, oysa Balkon korkuluk sistemi ile çok kolaydır.

Bahsettiğiniz üç kategori için bana pazar fiyatları hakkında bir fikir verebilir misiniz?
Benim tecrübemden:

10 mm net sertleştirilmiş gözlükler ile geleneksel “posted” sistem, paslanmaz çelikte lineer metre başına yaklaşık 2500-3000 TL’YE mal olacak.
15mm açık sertleştirilmiş gözlük ile Yapısal cam korkuluk sistemi, lineer metre başına yaklaşık 600 TL – 750 TL mal olacak
Balkon 2 sistem cam korkuluklarımızı, 10 mm net sertleştirilmiş fitiller ile satıyoruz, bu da 225 TLden başlıyor. ”
Bir sistem seçilirken ağırlık bir faktör oluşturuyor mu? Bana üç kategorinin hangi ağırlık faktörünü dayattığı hakkında bir fikrin var mı?
Ağırlık birçok durumda önemli bir unsur olabilir; Özellikle yapıdan çıkmış balkonlar üzerinde. Dirsekli balkonlarda ağırlık, balkon yapısının “tepkime yükü” hesaplanırken kritik bir faktör haline gelir. Yapısal mühendislikte bir aksiyom “ağırlığa karşı daha fazla yapıya daha fazla ağırlık verir”.

Katlanır Cam Balkon Sistemleri Ankara

Katlanabilir Cam Balkon;

Katlanır cam balkon, çerçevesiz çekilebilir camın tamamen açılabileceği, camın duvara doğru katlanabildiği ve kolayca kullanılabileceği anlamına gelir.

Cam paneller, bir arabanın kapısının sapına benzer bir sapla kolayca açılır. Bu açıldıktan sonra cam, duvara doğru katlamak için kolayca kayar. Tüm cam paneller kenara alınabilir veya bazıları kısmi koruma için açık bırakılabilir. Sürgülü ve katlanır cam balkon panellerinin iç ve dış yüzeyleri, balkonun içinden güvenle temizlenebilir. Tüm cam bölmeler bir kenara çevrildiklerinde, rüzgarda hareket etmelerini ve kestirimlerini önlemek için kilitlenebilirler.

Cam Balkon Sistemleri

Çerçevesiz Cam Balkon Sistemleri

Sistemlerimiz balkonunuzu stil yaratmak ve korumak için tasarlanmıştır. Yıllarca yemek alanları ve güzel anlar için tasarlanmıştır. Bu yüzden dirençli ve sağlam olmaları gerekiyor.

Balkon camı, balkonun tavan, korkuluk veya zemin yapılarına monte edilen iki yatay alüminyum profilden oluşmaktadır. Çerçevesiz temperli cam paneller profillere sabitlenir. Bu 6, 8, 10 veya 12 mm kalınlıktaki panellerin kaydırılması ve katlanması çok kolaydır. İlk cam bölmesi alt mandalla açılır ve havalandırma konumu için kilitlenmesi kolaydır. Diğer cam bölmeler kolayca kayabilir ve katlanabilir. Paneller bir yana dönünce menteşeler birbirine kenetlenir ve böylece camı tamamen açabilirsiniz. İçeriye açılan balkon cam ünitelerinin, balkondan dışarı çıkmaya gerek kalmadan güvenli bir şekilde temizlenmesi kolaydır.

Cam Balkon sistemleri rüzgar ve darbelere karşı son derece dayanıklıdır. Enker cam balkon ankara, Avrupa’daki balkon cam sistemleri için CE işaretini alan ilk şirkettir.